­ PATLICAN BÖREĞİ | Kültür Portalı

Patlıcan Böreği - Denizli

Patlıcan Böreği Malzemeleri Nelerdir

  • 6 adet patlıcan
  • 2 adet kuru soğan
  • 2-3 adet yeşil biber
  • 2-3 adet domates
  • ½ kg kıyma
  • 2 adet yumurta
  • Tuz
  • Baharat

Patlıcan Böreği Nasıl Yapılır

Patlıcanların kabukları bir boş bir dolu soyulur. Uzunlamasına ortadan ikiye kesilir. Küçük küpler halinde doğranır. Tuzlu suya atılır. Soğanlar doğranır. Sırayla biber ve patlıcanlar atılır ve kavrulur, soğumaya bırakılır. Bu karışıma çiğ kıyma ve yumurta katılıp karıştırılarak tepsiye dizilir. Fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir. 

Görüntülenme Sayısı : 3380    Eklenme Tarihi : 26 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 09 Kasım 2022 Çarşamba