Et Balığı (et köftesi) - Kilis
Et Balığı Malzemeleri Nelerdir
- 500 g yağsız kıyma
- 3 çorba kaşığı un
- 5 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kişniş (küzbara)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızıbiber
- 1 Ttatlı kaşığı tuz
Et Balığı Nasıl Yapılır
Kıymanın içerisine dövülmüş sarımsak, tuz, kimyon, kişniş, karabiber, kırmızıbiber, un konularak iyice yoğrulur. Ceviz büyüklüğünde parçalar alınır. Islak avuç arasında bir cm kalınlığında oval yada yuvarlak köfteler yapılır. Zeytinyağında pembeleşinceye kadar kızartılır.
KAYNAK: Geçmişten Günümüze Kilis Lezzetleri
ET BALIĞI (ET KÖFTESİ)
Görsel Sahibi: Kilis İl Kültür Ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
2661
Eklenme Tarihi :
15 Kasım 2023 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
13 Aralık 2023 Çarşamba