Alacatene - Uşak
Alacatene İçin Gerekli Malzemeler:
- 1 kase yeşil mercimek
- 1 çay bardağı pilavlık bulgur
- 1-2 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım çay bardağı yağ
- 5 adet kuru biber
- Acı pul biber
- Tuz
Alacatene Yapılışı:
Doğranmış soğanlar yağda pembeleştirilir. Salça ilave edilip kavrulur. Önceden yıkanan mercimek ve bulgur tencereye eklenip salça ve soğanla birlikte bir süre kavrulur. Suyu ve tuzu ilave edilerek kısık ateşte pişirilir. Pişmesine yakın kuru biberler eklenir. Servis yaparken üzerine acı pul biber dökülür.
Kaynak: Nazan DİKMEN
Uşak Geleneksel Mutfak
Alacatene
Görsel Sahibi: Demir USTA
Alacatene
Görsel Sahibi: Demir USTA
Alacatene
Görsel Sahibi: Uşak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
11166
Eklenme Tarihi :
23 Eylül 2019 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
08 Nisan 2020 Çarşamba