Elma Hoşafı - Amasya
Elma Hoşafı Malzemeleri Nelerdir
- 500 g elma (misket elması kurusu da olabilir)
- 250 g toz şeker
- Su
Elma Hoşafı Nasıl Yapılır
Elmalar bol su ile haşlanır. Şeker ilave edilerek pişirilir. Ateşten alınarak soğuk olarak servis yapılır. Arzuya göre istenirse içine tane karanfil atılır.
NOT: Elma kurusu ile yapılırken önce elma kuruları ıslatılarak yıkanır. Bol su içerisinde yumuşayana kadar haşlanır.
Kaynak: Amasya Valiliği, Amasya Mutfağı Kitabı
Amasya Mutfağı Elma Hoşafı
Görsel Sahibi: Amasya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
3679
Eklenme Tarihi :
31 Ocak 2013 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
07 Aralık 2021 Salı