­ ELMA HOŞAFI | Kültür Portalı

Elma Hoşafı - Amasya

Elma Hoşafı Malzemeleri Nelerdir

  • 500 g elma (misket elması kurusu da olabilir)
  • 250 g toz şeker
  • Su

Elma Hoşafı Nasıl Yapılır

Elmalar bol su ile haşlanır. Şeker ilave edilerek pişirilir. Ateşten alınarak soğuk olarak servis yapılır. Arzuya göre istenirse içine tane karanfil atılır.

NOT: Elma kurusu ile yapılırken önce elma kuruları ıslatılarak yıkanır. Bol su içerisinde yumuşayana kadar haşlanır.

Kaynak: Amasya Valiliği, Amasya Mutfağı Kitabı

Görüntülenme Sayısı : 3679    Eklenme Tarihi : 31 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 07 Aralık 2021 Salı