Bacaklı Çorba - Tokat
Bacaklı Çorba İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?
- 1 su bardağı mercimek
- 1 kase erişte
- 1 adet kuru soğan
- 2 kaşık tereyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- Nane
- Kırmızı biber
- Tuz
Bacaklı Çorba Nasıl Hazırlanır?
Mercimekler bol suda haşlanır. İçine erişteler eklenir ve yumuşayana kadar pişirilir. İnce doğranmış kuru soğan tereyağında kavrulur salça kırmızı biber ve nane eklenir. Naneli karışım haşlanan mercimek ve erişteye eklenir. Sıcak servis edilir.
NOT: Bu çorba arzu edilirse nohutla da yapılabilir veya çorbaya haşlanmış nohutta ilave edilebilir.
NOT : 1. İsteğe göre kıyma konabilir. 2. Yöremize özgü bir çorbadır. 3. Erişte kışa girerken evlerde hazırlanıp kurutulur. 4. Kış mevsiminde çok pişirilir.
Kaynak: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi
Bacaklı Çorba
Görsel Sahibi: Ömer Işıdan
Bacaklı Çorba
Görsel Sahibi: Ömer IŞIDAN
Bacaklı Çorba
Görsel Sahibi: Ömer Işıdan
Bacaklı Çorba
Görsel Sahibi: Ömer IŞIDAN
Bacaklı Çorba
Görsel Sahibi: Ömer IŞIDAN
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
15435
Eklenme Tarihi :
18 Şubat 2013 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
23 Ocak 2020 Perşembe