­ BACAKLI ÇORBA | Kültür Portalı

Bacaklı Çorba - Tokat

Bacaklı Çorba İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

  • 1 su bardağı mercimek
  • 1 kase erişte
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 kaşık tereyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Nane
  • Kırmızı biber
  • Tuz

Bacaklı Çorba Nasıl Hazırlanır?

Mercimekler bol suda haşlanır. İçine erişteler eklenir ve yumuşayana kadar pişirilir. İnce doğranmış kuru soğan tereyağında kavrulur salça kırmızı biber ve nane eklenir. Naneli karışım haşlanan mercimek ve erişteye eklenir. Sıcak servis edilir.

NOT: Bu çorba arzu edilirse nohutla da yapılabilir veya çorbaya haşlanmış nohutta ilave edilebilir.

NOT : 1. İsteğe göre kıyma konabilir. 2. Yöremize özgü bir çorbadır. 3. Erişte kışa girerken evlerde hazırlanıp kurutulur. 4. Kış mevsiminde çok pişirilir.

Kaynak: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi

Görüntülenme Sayısı : 17890    Eklenme Tarihi : 18 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 23 Ocak 2020 Perşembe