­ ÇEVİRMELİ PİLAV | Kültür Portalı

Çevirmeli Pilav - Hakkari

Çevirmeli Pilav Malzemeleri Nelerdir

  • 500 g pirinç 
  • 1 kase nohut tavuk göğüs eti 
  • 3 adet sivri biber 
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber 

Çevirmeli Pilav Nasıl Yapılır

Tavuk göğsü ve nohut ayrı kaplarda haşlanır. Ayrı bir tencereye yağ konulur ve doğranmış biberler kavrulur. Üzerine tavuk eti, nohut ve ayıklanıp yıkanmış pirinç konulur. Suyu ve tuzu eklenerek pişmeye bırakılır. Pişen yemek ağız üstü bir tepsiye dökülerek servis edilir. 

Kaynak: Hakkari Valiliği, Hakkari Mutfağı Kitabı

Görüntülenme Sayısı : 4039    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2017 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 19 Nisan 2023 Çarşamba