Cızlama ( Akıtma) - Kocaeli
Cızlama Malzemeleri Nelerdir
- ½ kg un
- 1 tatlı kaşığı maya
- 1 çay kaşığı tuz
- 1,5 bardak su
Cızlama Nasıl Yapılır
Un, tuz, su, maya akıcı olacak şekilde hamur yapılarak kabarmaya bırakılır. Saç veya tava içine yağ sürülerek 1 kaşık hamur atılır. Kısık ateşte pişirilir.
Kaynak: Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
3017
Eklenme Tarihi :
18 Ocak 2013 Cuma
Güncellenme Tarihi :
26 Şubat 2024 Pazartesi