­ ÇULLAMA | Kültür Portalı

Çullama - Karaman

Çullama Malzemeleri Nelerdir

  • 1 su bardağı tereyağı
  • 1/2 kg. kıyma
  • 1 fincan pirinç
  • 2 adet soğan
  • 1 fincan un
  • 1 demet maydanoz
  • Yeteri kadar  tuz, karabiber
  • 4 adet yumurta

 Çullama Nasıl  Yapılır

Pirinç haşlanır. Maydanozun yarısı ve soğan ince doğranır. Kıymaya ilave edilir. Haşlanmış pirinç, tuz ve biber konularak yoğrulur. Köfte yapılır. Bir tencerede tuz ile su kaynatılır. Köfteler bu suda haşlanarak kevgirle alınır ve süzdürülür. Yumurtalar unla çarpılır. Köfteler unlu yumurtaya batırılarak yağda kızartılır. Yumurtaların çul çul uzaması özelliğidir. Soğan ve maydanoz piyazı ile servis yapılır. Not: Çullama yumurtaya bulanarak yapılan tüm kızartmalara verilen ortak addır.  Tarif Mehmet Taş.

İncekara,H.İ. (Ed).(2007).Karaman Yemekleri.Karaman.Komsan Ofset

Görüntülenme Sayısı : 8427    Eklenme Tarihi : 17 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 08 Kasım 2023 Çarşamba