­ DALLEME SALATASI | Kültür Portalı

Dalleme Salatası - Muğla

Malzemeler: -4-5 demet dalleme -3-4 diş sarımsak -3-4 yemek kaşığı zeytinyağı -1-2 yemek kaşığı limon suyu Yapılışı: Dalleme dalları ve gövdesi toplandıktan sonra sıyrılarak yaprak kısımlarından arındırılır, bir tencerede kaynatılan suda haşlanır, süzülür. Üzerine dövülmüş sarımsak eklenir ve sıcak zeytinyağı gezdirilir. Celplemesinde ise haşlanan dallemenin üzerine yağda kavrulan un, salça, az su, limon suyu ve sarımsak karışımından oluşan sos dökülür. Dalleme salatası limon ile servis edilir, isteyen yerken üzerine sıkar. Deniz ürünlerinin yanında hem salata hem meze olarak tercih edilir.
Görüntülenme Sayısı : 1621    Eklenme Tarihi : 07 Haziran 2017 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 13 Haziran 2017 Salı