Düğülcek Çorbası - Sivas
Düğülcek; Sivas’ta ince bulgurdan elde edilirken eleğin altına geçen daha ince taneli bulgura verilen addır.
Düğülcek Çorbası için Gerekli Malzemeler Nelerdir?
- 1 Çay Bardağı Düğülcek
- 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
- 2 Yemek Kaşığı Ev Kıyması
- 3-4 Kemikli Kıyma (Kemikli kıyma; kıymalık, yani kavurma yapma sırasında üzerinde et olan kemiklerin kavrulması ile elde edilen kıyma.)
- 1 Yemek Kaşığı Salça
- Tuz ve Kırmızıbiber
- Yeterince Su
Düğülcek Çorbası Nasıl Yapılır?
Tencereye, yağ, ev kıyması ve kemikli kıyma, salça konularak karıştırılır. Suyu ilave edilir, kaynayınca düğülcek, tuz ve kırmızıbiber ilave edilerek pişirilir.
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
6937
Eklenme Tarihi :
18 Şubat 2013 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
10 Mayıs 2019 Cuma