Erişte Pilavı - Kars
Erişte Pilavı Malzemeleri Nelerdir
- 250 g yeşil mercimek
- 1 kg erişte
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- Su
- Patates
Erişte Pilavı Nasıl Yapılır
Mercimek ayrı bir tencerede haşlanarak süzülüp, acısı giderilir. Ayrı bir tencerede kaynatılan suyun içine erişte dökülür. Az bir süre kaynatılarak suyu süzülür. 3 yemek kaşığı tereyağında halka halka doğranan patatesler kızartılır, üzerine erişte ve mercimek ilave edilerek kısık ateşte demlenmeye bırakılır.
Erişte Pilavı. Fotoğraf: Hanımeli Ev Yemekleri (Dilek Hanım)
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
10494
Eklenme Tarihi :
20 Şubat 2013 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
15 Kasım 2023 Çarşamba