­ ISIRGAN YEMEĞİ | Kültür Portalı

Isırgan Yemeği - Zonguldak

Isırgan Yemeği

Isırgan Yemeği İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

1000 gr ayıklanmış ısırgan otu
300 gr mısır unu
80 gr tereyağı
2 diş sarımsak
Tuz
Karabiber

 

Isırgan Yemeği Nasıl Hazırlanır?

Yıkanmış ve ayıklanmış ısırgan otlarını su ile haşlayınız.
 Isırganları süzdürünüz ve çıkan haşlama suyundan 3 su bardağı ayırınız.
Ayırdığınız haşlama suyuna mısır ununu ilave ediniz ve bir tencerede kısık ateşte karıştırarak pişiriniz.
 Koyulaşmaya başlayınca ısırganlarını, tuz ve karabiberini ilave edinip 5 dk daha pişiriniz.
Başka bir tavada ince kıyılmış sarımsakları tereyağı ile soteleyiniz.
Servis tabağına alınız ve üzerine sarımsaklı tereyağını boca ediniz.
 
Kaynak: Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı
Görüntülenme Sayısı : 3037    Eklenme Tarihi : 06 Mayıs 2019 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 06 Mayıs 2019 Pazartesi