­ KABURGA DOLMASI (SURA) | Kültür Portalı

Kaburga Dolması (Sura) - Denizli

Kaburga Dolması Malzemeleri Nelerdir

  • 1 su bardağı pirinç
  • 1,5 kg. kaburga eti (ön koldan)
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • ½ yemek kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay bardağı rendelenmiş badem
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • tuz
  • 3 su bardağı su
  • maydanoz
  • karareyhan

Kaburga Dolması Nasıl Yapılır

Tereyağında pirinç ve badem kavtulur.  Kavrulmuş pirinç badem karışımının yarısını ayrılır. Diğer yarısına 1 su bardağı suyu ilave edilerek haşlanır. Pilavın üzerine pul biber, karabiber, maydanoz, karareyhan ve kenara ayırılan pirinç- badem karışımını eklenir, iyice karıştırılır .Kaburganın içine pilav doldurulup iğne iplikle dikilir. Bir tencerenin içine kaburga konulur, 2 saat haşlayıp sudan çıkarılır. Daha sonra orta ısıdaki fırında 30 dakika pişirilir. 

Görüntülenme Sayısı : 4211    Eklenme Tarihi : 01 Mart 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 10 Kasım 2022 Perşembe