Kaburga Dolması (Sura) - Denizli
Kaburga Dolması Malzemeleri Nelerdir
- 1 su bardağı pirinç
- 1,5 kg. kaburga eti (ön koldan)
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- ½ yemek kaşığı biber salçası
- 1 su bardağı su
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay bardağı rendelenmiş badem
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- tuz
- 3 su bardağı su
- maydanoz
- karareyhan
Kaburga Dolması Nasıl Yapılır
Tereyağında pirinç ve badem kavtulur. Kavrulmuş pirinç badem karışımının yarısını ayrılır. Diğer yarısına 1 su bardağı suyu ilave edilerek haşlanır. Pilavın üzerine pul biber, karabiber, maydanoz, karareyhan ve kenara ayırılan pirinç- badem karışımını eklenir, iyice karıştırılır .Kaburganın içine pilav doldurulup iğne iplikle dikilir. Bir tencerenin içine kaburga konulur, 2 saat haşlayıp sudan çıkarılır. Daha sonra orta ısıdaki fırında 30 dakika pişirilir.
kaburga dolması
Görsel Sahibi: Denizli İl kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
4982
Eklenme Tarihi :
01 Mart 2013 Cuma
Güncellenme Tarihi :
10 Kasım 2022 Perşembe