Kalbur Hurması - Bingöl
Kalbur Hurması Malzemeleri Nelerdir
- 2 yumurta
- ½ su bardağı yoğurt
- ½ bardak süt
- ½bardak su
- ½ bardak sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu ( 1 çay kaşığı karbonat
- Tuz
- Aldığı kadar un
- 2 su bardağı sıvı yağ(kızartmak için)
Kalbur HUuması Nasıl Yapılır
Tüm malzemelerden yumuşak bir hamur yoğrulur. 10 dk kadar dinlendirilir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır oval şekil verilir. Delikli bir kap üzerinde 3 parmakla bastırılıp açılır ve mekik şeklinde yuvarlanır (endenin iri bölümünde de olabilir). Kızgın yağ içinde kızartılır.
Kaynak: Alay, O. (1996). Kültür Dünyamızda Bingöl. Ankara: Meg Ajans.
Kalbur Hurması
Görsel Sahibi: Akif AKBANA
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
6153
Eklenme Tarihi :
25 Ocak 2013 Cuma
Güncellenme Tarihi :
26 Nisan 2022 Salı