­ KURU BAMYA ÇORBASI | Kültür Portalı

Kuru Bamya Çorbası - Kayseri

Kuru Bamya Çorbası Malzemeleri Nelerdir

  • 200 g kuru bamya
  • 250 g kuzu eti
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 adet limon
  • 3 yemek kaşığı sirke
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Yağlama Nasıl Yapılır

  • Kuru bamyalar sirke, tuz ve 5 su bardağı su ile 5-7 dakika haşlanır. Daha sonra soğuk suyla yıkanır. Yemeklik doğranmış kuru soğan tereyağında pembeleşene kadar kavrulur. Ufak doğranmış etler ilave edilerek kavurmaya devam edilir. 7-8 dakika kadar daha kavurduktan sonra salça, kuru bamyalar, limon suyu ve baharatlar eklenir. Üzerine yeterince su ilave edilerek 15-20 dakika kısık ateşte pişirip servis edilir.

Kaynak: Geçmişten Geleceğe Kayseri Mutfağı,  Yunus Emre AKKOR, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları, 2019

Görüntülenme Sayısı : 5564    Eklenme Tarihi : 22 Eylül 2023 Cuma    Güncellenme Tarihi : 22 Kasım 2023 Çarşamba