Lahana Sarması - Kütahya
Lahana Sarması Malzemeleri Nelerdir
- 1 adet orta boy lahana
- 300 g kıyma
- 4 büyük baş kuru soğan
- Yarım demet maydanoz
- 1 su bardağı pirinç
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- tuz
- Karabiber
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı nane
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
Lahana Sarması Nasıl Yapılır
Lahananın tersi çevrilip koçan kısmını keserek çıkartılıp yapraklarını tek tek ayrılır. Derin bir tencereye su ve 2 tatlı kaşığı tuz koyup kaynatılır. Kaynayan suda lahanalar 1-2 dakika haşlanıp süzgece alınarak soğumaya bırakılır. Dolma içi hazırlanır. Yapraklardan bir avuç büyüklüğünde parçalar alıp bir ucuna dolmalık içten bir tatlı kaşığı koyulup sarılır. Tüm sarmalar tencereye dizilir. Üzerlerine yarım çay bardağı zeytinyağı gezdirilir. Yarım yemek kaşığı domates salçası bir kase suda ezilerek sarmaların üzerine dökülür. Bir miktar kaynamış su eklenir. Sarmaların üzerlerine tencereye oturacak biçimde bir tabak kapatılır. (böylece sarmalar üste çıkamaz). Su kaynadıktan sonra ateşi orta hararete getirip pirinçler yumuşayana kadar pişirilir. (yaklaşık 20 dakika)
Lahana Sarması
Görsel Sahibi: Kütahya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Etli Sebze Yemekleri
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
4064
Eklenme Tarihi :
27 Şubat 2013 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
17 Mayıs 2024 Cuma