Mazaklı Köftesi - Niğde
Mazaklı Köftesi İçin Gerekli Malzemeler:
- 500 gram yağsız kıyma
- 1. 5 su bardağı köftelik bulgur
- 1 su bardağı irmik
- 2 yumurta
- 1 bağ maydanoz
- kuru nanei karabiber, pul biber
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 baş kuru soğan (rendelenmiş)
- Tuz
- 1 baş kuru soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- Kuru nane
- Tereyağı
- Sıcak su
Mazaklı Köftesi Yapılışı:
Köftelik malzemeler karıştırılıp iyice yoğrulur. Kıvamını anlamak için küçük bir kaba sıcak su konup az limon damlatılıp içine bir iki tane köfte konup pişirilerek dağılıp dağılmadığına bakılır. Sonra arada elimiz ıslatılarak fındık büyüklüğünde köfteler yuvarlanarak hazırlanır. Ayrı bir tencerede ince doğranmış kuru soğan ve tereyağı kavrulur. Üzerine salça eklenir ve kuru nane katılır. Kaynamış su ilave edilip sonra da suyun içine köfteler atılır. 15 dk kadar köfteler pişene kadar kaynatılır. Not: Dilerseniz haşlanmış nohut ya da önceden pişirilmiş kuşbaşı dana eti de katılabilir.
Niğde Geleneksel Mutfak
Mazaklı
Görsel Sahibi: Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
9292
Eklenme Tarihi :
11 Şubat 2016 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
07 Nisan 2020 Salı