Oğmaç Çorbası - Karabük
Oğmaç Çorbası Malzemeleri Nelerdir
- 2 çorba kaşığı su
- 1 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 kase yoğurt
- Tereyağı
- Nane
Oğmaç Çorbası Nasıl Yapılır
Unu kaynar su ile ıslatıp ovalıyoruz (ovalamak için çok su kullanmayın). Ovaladığımız unu yeteri kadar kaynayan suyun içine atıp karıştırarak pişiriyoruz. 10 dakika sonra kapatıp üzerine 1 kase yoğurt çırpıp karıştırıyoruz. Tereyağı eritip üzerine nane koyularak servis edilir.
Ogmaç Çorbası
Görsel Sahibi: Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
3070
Eklenme Tarihi :
08 Mayıs 2019 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
24 Ekim 2023 Salı