­ OĞMAÇ ÇORBASI | Kültür Portalı

Oğmaç Çorbası - Karabük

Oğmaç Çorbası Malzemeleri Nelerdir

  • 2 çorba kaşığı su
  • 1 su bardağı un 
  • 1 çay kaşığı tuz 
  • 1 kase yoğurt 
  • Tereyağı 
  • Nane 

Oğmaç Çorbası Nasıl Yapılır

Unu kaynar su ile ıslatıp ovalıyoruz (ovalamak için çok su kullanmayın). Ovaladığımız unu yeteri kadar kaynayan suyun içine atıp karıştırarak pişiriyoruz. 10 dakika sonra kapatıp üzerine 1 kase yoğurt çırpıp karıştırıyoruz. Tereyağı eritip üzerine nane koyularak servis edilir.
Görüntülenme Sayısı : 3070    Eklenme Tarihi : 08 Mayıs 2019 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 24 Ekim 2023 Salı