Pekmezli Kabak - Rize
Pekmezli Kabak Nasıl Hazırlanır?
Büyük pekmez tavasında saatlerce kaynatılan şıra pekmez olma aşamasına geldiğinde, daha önce beyaz tatlı kabağından hazırlanmış olan kabak felileri (uzunluğuna kesilmiş bir kabağın ikiye üçe ayrılmış parçaları) pekmez tavasına atılır. Kabaklar tatlılaşmakta olan şıra ile birlikte pişer, giderek kahve rengi bir renk alarak tatlanır. Uzun saplı bir süzgeçle pekmez tavasından toplanır. Sıcak veya soğuk olarak yenebilirler.
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
7690
Eklenme Tarihi :
07 Şubat 2013 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
02 Eylül 2019 Pazartesi