Pürtüklü Bambam Çorbası - Zonguldak
Pürtüklü Bambam Çorbası
Pürtüklü Bambam Çorbası İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?
1250 gram su
200 gram un
75 gram kuru soğan
30 gram ayçiçek yağı
10 gram tuz
Pürtüklü Bambam Nasıl Hazırlanır?
Küp şeklinde doğranmış soğanları pembeleşinceye kadar sıvı yağda kavurunuz, salça ilave ederek karıştırmaya devam ediniz. Suyun 1000 gramını ilave ederek kaynamaya bırakınız. 200 gram un, 250 gram su ile bir karışım hazırlayınız, bu karışımı kaynayan tencereye ekleyiniz. 15 dakika karıştırdıktan sonra sıcak olarak servis ediniz.
Kaynak: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi
Pürtüklü Bambam
Görsel Sahibi: İl Kültür ve Turizm Müd. Arşivi
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
4366
Eklenme Tarihi :
22 Ağustos 2014 Cuma
Güncellenme Tarihi :
06 Mayıs 2019 Pazartesi