Sakarca Kayganası - Ordu
Sakarca Kayganası İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?
- 3 bağ sakarca
- 1 yumurta
- 4 yemek kaşığı mısır unu
- ½ çay bardağı sıvıyağ
- tuz
Sakarca Kayganası Nasıl Hazırlanır?
Sakarcalar temizlenip yıkanır. Kaynayan suda soğan kısımları yumuşayıncaya kadar haşlanır. Suyu süzdürülür, ince doğranır içine yumurta, mısır unu, tuz ilave edilip karıştırılır. Teflon tavada sıvıyağ ile alt üst edilerek kaygana şeklinde kızartılır. Sıcak dilimlenip servis yapılır. Not : Sakarca Ordu yöresinde yetişen fındıktan küçük soğanı ile üst kısmında yeşil iğne yaprakları olan yaban bir bitkidir. İlkbahar ve sonbaharda, tarla ve bahçelerde kendiliğinden yetişir.
Kaynak : Ordu Mutfak Kültürü Kitabı
Sakarca Kayganası
Görsel Sahibi: Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
8587
Eklenme Tarihi :
26 Ağustos 2013 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
23 Mayıs 2019 Perşembe