­ SÜTLÜ KABAK | Kültür Portalı

Sütlü Kabak - Bursa

Geleneksel Bursa mutfağında sebze ve süt ürünlerinin bir arada pişirildiği çok eski yemeklerdendir.

Sütlü Kabak Malzemeleri Nelerdir

  • Orta boy kara kabak 1 kilo süt
  • 4-5 bardak şeker
  • Bir miktar karabiber
  • Bir fincan pirinç

Sütlü Kabak Nasıl Yapılır? 

Kabukları soyulan kabak doğranır, tencerede kendi suyuyla ile yumuşak kıvama alıncaya kadar pişirilir, eğer pişen kabağın suyu fazla ise bu fazlalık su dökülür. Diğer tarafta süt kaynatılır, ocaktan alındıktan sonra şeker katılarak erimesi sağlanır. Fırın tepsisine kaynamış olan kabak dökülür ve üzerine süt karışımı ilave edilerek bir miktar karabiber ve bir fincan pirinç yaydırılarak dökülür üzeri kaymak bağlayana kadar fırında pişirilir soğuk olarak servis yapılır.

Kaynak: Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Bursa Geleneksel Mutfak

 

Görüntülenme Sayısı : 9165    Eklenme Tarihi : 31 Aralık 2012 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 08 Haziran 2022 Çarşamba