Un Helvası - Bolu
Un Helvası Malzemeleri Nelerdir
- 250 g tereyağı
- 3 su bardağı un
- 1 bardak ceviz içi
Şerbeti için:
- 1 yumurta çırpılacak
- 2,5 su bardağı şeker
- 2 su bardağı şeker
Un Helvası Nasıl Yapılır
Tereyağı ve un kavrulur, pembeleşmeye yakın ceviz içi ilave edilip, beraberce kavrulur. Şerbeti yavaş yavaş ilave edilir, bir kere karıştırılıp kapağı kapatılır.
Kaynak: Bolu Halk Kültürü, 2014, Bolu Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Bolu
Bolu Geleneksel Mutfak
Un Helvası
Görsel Sahibi: Bolu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
5319
Eklenme Tarihi :
25 Ocak 2013 Cuma
Güncellenme Tarihi :
27 Nisan 2022 Çarşamba