­ ZERDE TATLISI | Kültür Portalı

ZERDE TATLISI - Nevşehir

Malzemeler: 1 çay bard.pirinç, 7 çay bard. su, 2 çay bard. toz şeker, 2 tatlı kaşığı safran, 2 yemek kaşığı nişasta, 1-2 damla gül suyu, Üzeri için: Dolmalık fıstık, kuş üzümü vs. Hazırlanışı: Öncelikle safranı rengini vermesi için bir fincan sıcak su ile bir kaseye ıslatın. Pirincinizi bir bardak su ile yumuşayana kadar pişirin. Üzerine süzdüğünüz safran suyunu ve 5 çay bard. suyu ilave edin. Diğer tarafta nişastayı bir fincan soğuk su ile eritip üzerine ekleyin, hafif kıvam alana kadar pişirin. Kaselere paylaştırın ,üzerini dolmalık fıstık, kuş üzümü ile süsleyin. Soğuk olarak servis yapın.