­ EKŞİLİ MALHITA | Kültür Portalı

Ekşili Malhıta - Kilis

Ekşili Malhıta Malzemeleri Nelerdir

  • 2 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet patlıcan veya 6 yaprak pancar
  • 1 baş sarımsak
  • 1 kahve fincanı koruk suyu veya 2 limon
  • 1 çorba kaşığı kuru nane
  • 1 çorba kaşığı kırmızı biber
  • 1 çorba bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Ekşili Malhıta Nasıl Yapılır

Mercimek ayıklanır, yıkanır. Üzerine 8 su bardağı su ilave edilir. Kaynayınca, soyulmuş küçük küp küp doğranmış patlıcanlar ilave edilir. Özleşip çorba kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Nane, tuz, kırmızı biber, koruk suyu veya limon suyu ilave edilir.  Bir iki taşım kaynatılıp ateşten alınır. Sarımsak soyulur. Her diş ikiye bölünür. Bir tavada zeytinyağı ısıtılır. Sarımsaklar ilave edilir. Pembeleşince çorbanın üzerine dökülür.

Kaynakça: Geçmişten Günümüze Kilis Yemekleri

Görüntülenme Sayısı : 13518    Eklenme Tarihi : 23 Mayıs 2019 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 08 Ocak 2024 Pazartesi