KABAK KÖFTESİ - Manisa
Malzemeler:
4 su bardağı un,
2 su bardağı sıvı yağ,
½ kg temizlenmiş bal kabağı,
1 büyük baş soğan,
½ paket pak maya,
1 tatlı kaşığı toz şeker,
1 çay kaşığı kırmızı pul biber,
1 çay kaşığı karabiber,
1 çay kaşığı kuru nane,
1 çay kaşığı tuz.
Yapılışı:
Kabak ve soğan rendelenir, baharat, maya, tuz eklenerek iyice karıştırılır. Un elenerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulup 1 saat mayalanmaya bırakılır. Dinlenmiş hamurdan parçalar kopartılıp unlu tahta üzerinde iki parmak kalınlığında rulo yapılır. 10-12 cm uzunluğunda kesilen hamur parçaları unlu zemin üzerine hafif bastırılarak 10-15 dakika daha dinlendirilir. Dinlenmiş köfteler kızgın yağda iyice kızartılır. Sıcak ya da soğuk servis yapılabilir. Yanında domates, peynir, yeşilbiber; içecek olarak da çay ya da ayran önerilir.
Avşar, M. E. (2008). Geleneksel Manisa Yemekleri. Manisa: Manisa Belediyesi Kültür Yayınları 5.
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
2915
Eklenme Tarihi :
31 Ocak 2013 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
20 Haziran 2017 Salı