Kabak Köftesi - Manisa
Kabak Köftesi Malzemeleri Nelerdir
- 4 su bardağı un
- 2 su bardağı sıvı yağ
- ½ kg temizlenmiş bal kabağı
- 1 büyük baş soğan
- ½ paket pak maya
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı tuz
Kabak Köftesi Nasıl Yapılır
Kabak ve soğan rendelenir, baharat, maya, tuz eklenerek iyice karıştırılır. Un elenerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulup 1 saat mayalanmaya bırakılır. Dinlenmiş hamurdan parçalar kopartılıp unlu tahta üzerinde iki parmak kalınlığında rulo yapılır. 10-12 cm uzunluğunda kesilen hamur parçaları unlu zemin üzerine hafif bastırılarak 10-15 dakika daha dinlendirilir. Dinlenmiş köfteler kızgın yağda iyice kızartılır. Sıcak ya da soğuk servis yapılabilir. Yanında domates, peynir, yeşilbiber; içecek olarak da çay ya da ayran önerilir.
Kaynak: Avşar, M. E. (2008). Geleneksel Manisa Yemekleri. Manisa: Manisa Belediyesi Kültür Yayınları 5.
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
3635
Eklenme Tarihi :
31 Ocak 2013 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
01 Ekim 2024 Salı