­ YAPRAK CİĞER | Kültür Portalı

Yaprak Ciğer - Muğla

Yaprak Ciğer Malzemeleri Nelerdir

  • 300 g oğlak ciğeri
  • 3-4 adet acı biber
  • 1-2 adet domates
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • Tercihe göre karabiber
  • Tercihe göre limon

Yaprak Ciğer Nasıl Yapılır

Ciğer, zarı alındıktan sonra 3-4 cm. uzunlukta ve ince dilimler şeklinde kesilir. Ocağa alınan bir tavada sıvıyağ kızdırılır. Doğranan ciğerler yağa atılır. Ciğer kızarırken bütün halde biberler de eklenir. Mevsime göre taze ya da kuru biber kullanılır. Domatesler halka şeklinde doğranır, ciğerin etrafına dizilir, alt-üst edilerek kızartılır. Domates ve biber pişirmeden de kullanılır. Yerken, tercihe göre üzerine karabiber serpilir, limon sıkılır. Soğan salatasıyla servis edilir.

Görüntülenme Sayısı : 2234    Eklenme Tarihi : 07 Haziran 2017 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 07 Şubat 2025 Cuma