Yaprak Ciğer - Muğla
Yaprak Ciğer Malzemeleri Nelerdir
- 300 g oğlak ciğeri
- 3-4 adet acı biber
- 1-2 adet domates
- 1 su bardağı sıvıyağ
- Tercihe göre karabiber
- Tercihe göre limon
Yaprak Ciğer Nasıl Yapılır
Ciğer, zarı alındıktan sonra 3-4 cm. uzunlukta ve ince dilimler şeklinde kesilir. Ocağa alınan bir tavada sıvıyağ kızdırılır. Doğranan ciğerler yağa atılır. Ciğer kızarırken bütün halde biberler de eklenir. Mevsime göre taze ya da kuru biber kullanılır. Domatesler halka şeklinde doğranır, ciğerin etrafına dizilir, alt-üst edilerek kızartılır. Domates ve biber pişirmeden de kullanılır. Yerken, tercihe göre üzerine karabiber serpilir, limon sıkılır. Soğan salatasıyla servis edilir.
Yaprak Ciğer
Görsel Sahibi: Aydın DURDU
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
2234
Eklenme Tarihi :
07 Haziran 2017 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
07 Şubat 2025 Cuma