­ DENE HASUDASI | Kültür Portalı

Dene Hasudası - Amasya

Dene Hasudası Malzemeleri Nelerdir

  • 1 su bardağı buğday nişastası
  • 1 su ardağı pekmez
  • 1 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Dene Hasudası Nasıl Yapılır

Nişasta su ve pekmez kaba kıvamda bulamaç haline getirilir. Tereyağı bakır tavada kızdırılır. Üzerine bulamaç ilave edilerek tahta kaşıkla karıştırılır. Tane tane oluncaya kadar işlem devam edilebilir. Üzeri kapatılarak bir süre dinlendirilir. Servis tabağına alınır. Ilık olarak servis yapılır.

Kaynak : Amasya Valiliği, Amasya Mutfağı Kitabı

Görüntülenme Sayısı : 8571    Eklenme Tarihi : 31 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 07 Aralık 2021 Salı