İçli Köfte - Şırnak
Malzemeler: Ufaltılmış buğday, soğan, sarımsak, kıyma, pirinç domates salçası, yağ, tuz biber, karabiber ve yumurta ile yapılır.
Yapılışı: Bir baş sarımsakla bol soğan doğranır. Bir çay bardağı pirinç kıyma ve diğer baharatlarla birlikte pişirilir. Tuzu ayarlanır. Ufaltılmış buğday hamur gibi yoğrulur. Ceviz tanesi büyüklüğü parçalara bölünür. Bu parçalar açılır içine köfte durumuna gelmiş karışım konulur. Ve kapatılır. Kaynamakta olan suda yirmi dakika kaynatılır. Pişen içli köfteler biraz bekletildikten sonra hazırlanan yumurta bulamacına batırılır. Tavada kızartılmış yağın içine konur yumurtası pişinceye kadar bekletilir ve çıkarılıp servis yapılır.
KAYNAK: Şırnak Valiliği, (2012). Şırnak Kültür Envanteri, Ankara, Anıt Matbaa.
İçli Köfte,
Görsel Sahibi: İl Kültür Ve Turizm Müdürlüğü
İçli Köfte
Görsel Sahibi: İl Kültür Ve Turizm Müdürlüğü
İçli Köfte,
Görsel Sahibi: İl Kültür Ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
8013
Eklenme Tarihi :
04 Şubat 2013 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
27 Ekim 2017 Cuma