Katmer - Afyonkarahisar
Katmer Malzemeleri Nelerdir
- 640 g un
- 220 g sıvı yağ
- 50 g don yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 250 g haşhaş
Katmer Nasıl Yapılır
Sıvıyağ içerisine donyağı konularak eriyinceye kadar ısıtılır. Haşhaş bir miktar sıvı yağ ile karıştırılıp bir kenara alınır. Un, tuz ve ılık su karıştırılarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlanır. Üzeri ıslak bezle örtülerek dinlenmeye bırakılır. Dinlenmiş hamurdan büyükçe bezeler yapılır. Her beze baklava yardımıyla büyükçe açılır. Üzerine hazırlanmış yağ ve haşhaş karışımı sürülür. Hamur rulo haline getirilip küçük parçalar halinde kesilir. Elde edilen parçalar oklava ile yaklaşık 30-35 cm çapında açılır. Kızgın sacda ya da teflon tavada her iki tarafı çevrilerek ve hafifçe yağlanarak kızarıncaya kadar pişirilir. Sıcak servis edilir.
Kaynak: Afyonkarahisar Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Tanıtım Yayınları, Ankara 2018
Katmer
Görsel Sahibi: Afyonkarahisar il kültür ve turizm
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
5576
Eklenme Tarihi :
18 Eylül 2014 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
05 Ocak 2022 Çarşamba