­ KAYGANA | Kültür Portalı

Kaygana - Isparta

Kaygana Malzemeleri Nelerdir                                                        

10-12 Kişilik – Hazırlama ve Pişirme Süresi: 25 dakika

  • 1 somun ekmek
  • 4 adet yumurta
  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker

Kaygana Nasıl Yapılır

Ekmek düzgün bir şekilde dilimlenir. Çırpılmış yumurtaya batırılarak kızgın yağda her iki tarafı da pembeleşinceye kadar kızartılır. Kızartılmış yumurtalı ekmekler bir tepsiye dizilir. Su ve şeker kaynatılarak hazırlanan koyu kıvamdaki şerbet soğuduktan sonra ekmeklerin üzerine dökülür. İsteğe göre üzerine ceviz serpilebilir. Tatlı olarak yenilir.

Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 4259    Eklenme Tarihi : 26 Mart 2018 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 20 Haziran 2023 Salı