­ ŞAP KÖFTE | Kültür Portalı

Şap Köfte - Bartın

Şap Köfte Malzemeleri Nelerdir

  • 850 g dana kıyma 
  • 150 g kuzu kıyma 
  • 50 g soğan 
  • 30 g galeta unu 
  • 5 g tuz 
  • 5 g kimyon 
  • 5 g karabiber 
  • 5 g kekik 
  • 5 g pul biber

Şap Köfte Nasıl Yapılır

Köfte için gerekli olan bütün malzemeler karıştırılır ve yoğundur. Üzeri kapatılarak 60 dk dolapta bekletilir. Tekrar tezgahın üzerine vurarak yoğurulur. 60 dakika daha buzdolabında bekletildikten sonra kıyma makinesinde çektirilir. 30 gramlık parçalar halinde yuvarlanarak elle hafifçe bastırılır. Meşe kömüründen hazırlanarak ızgarada sık sık çevrilerek pişirilir.

Kaynak: Bartın Valiliği Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Bartın Yemekleri Kitabı 2013

Bartın Geleneksel Mutfak

BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Görüntülenme Sayısı : 10327    Eklenme Tarihi : 02 Temmuz 2019 Salı    Güncellenme Tarihi : 22 Mart 2022 Salı