Haşıl - Kars
Haşıl İçin Gerekli Malzemeler:
- Bulgur,
- su,
- yağ,
- sarımsaklı yoğurt
Haşıl Yapılışı:
Kış için yapılan hazırlıklarda yörede haşıl için buğdaydan hazırlanan bulgur, suda pişirilerek süzgeçten geçirilerek bir tepsiye dökülür. Eritilen tereyağı ve sarımsaklı yoğurt üzerine dökülerek hazır hale getirilir.
Kars Geleneksel Mutfak
Haşıl. Fotoğraf: Hanımeli Ev Yemekleri (Dilek Hanım)
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
2648
Eklenme Tarihi :
20 Şubat 2013 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
30 Mart 2020 Pazartesi