­ KABAK TATLISI | Kültür Portalı

Kabak Tatlısı - Mersin

8 su bardağı şeker

7 su bardağı su

1 tatlı kaşığı limon suyu

Yapılışı

Derin bir kaba sönmemiş kireci döküp üzerine 4 litre su ekleyip bekletelim. Daha sonra kirecin üzerine çıkan duru suyu bir kaba alalım. Kabağı soyarak karpuz dilimleri gibi doğrayalım. Kesilen kabakları suyun üzerine çıkmayacak şekilde 1 gece bekletelim. Ertesi gün kabakları kireçli sudan çıkarıp iyice yıkayalım ve bir iki saat çeşme suyunda bekletelim. Kürdanla dilimleri bir iki yerinden delelim.

Şurubu için şekeri ve suyu kaynatalım ve ılıtalım, (kabakların çıtır çıtır olması için şerbetin ılık olması gerekir) şerbet ılıyınca kabakları içine koyalım. Fakat şerbetin kabakların üstünü örtmesine dikkat edelim. Ilık şerbetin içindeki kabakları ateşe koyup kaynatalım, kaynamaya başlayınca da ocağı kısalım kısık ateşte yaklaşık 2 saat pişirelim. Ocaktan indirmeden önce limon tuzunu atıp bir taşım daha kaynattıktan sonra kabakları şerbetten çıkaralım.

Görüntülenme Sayısı : 5394    Eklenme Tarihi : 19 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 27 Kasım 2018 Salı