Batırık Malzemeleri Nelerdir
- Düğürcük (çok ince bulgur)
- Tahin veya ceviz
- Nenengiç
- Soğan
- Domates
- Taze biber
- Maydanoz
- 7 türlü baharat
- Tuz
- Sumak
- Biber salçası
Batırık Nasıl Yapılır
Düğürcük büyükçe tepsi veya sini üzerine dökülür. Rendelenmiş domates, salça, biber salçası, soğan, ince kıyılmış biber ve maydanoz, kızartılmış tahin, ve baharat ilave edilerek ovulur. Düğürcük yumuşayıp dişe dokunmayacak hale gelinceye kadar ovma işlemi devam eder. Daha sonra küçük sıkmalar haline getirilir. Rendelenmiş ve sumaklanmış soğan, domates, salatalık ve turşu ile yenir. Ayrıca sulandırılarak da yenir. Cevizli, menengiçli, susamlı, fıstıklı şekillerde de yapılabilir.
İncekara,H.İ. (Ed).(2007).Karaman Yemekleri.Karaman.Komsan Ofset