­ SULU YAĞLI KÖFTE | Kültür Portalı

Sulu Yağlı Köfte - Kahramanmaraş

• Sadeyağ
  • Kırmızı pul biber, karabiber, kimyon
  • Kıyılmış maydanoz

Sulu Yağlı Köfte Nasıl Yapılır

Bulgur ile kıyma karıştırılarak yoğrulur ve fındık büyüklüğünde el ayasında yuvarlanır ve ortası bastırılarak çukur oluşturulur ve yemeğin kendi suyunda haşlanır. Doğranmış baş soğan, taze biber, yağda çevrilir ve 1 yemek kaşığı un eklenir, salçalı ürün kaynatılır köfte ve nohut ortama konulur, tuz ayarı yapılır ve bir süre ateşte bekletilir. Yemeğin yüzeyine nane, kırmızı pul biber ve kıyılmış maydanoz eklenir ve servise sunulur. Köftedeki çukurlara yemeğin yağı rahatça girdiğinden dolayı yemek sulu yağlı köfte olarak adlandırılır. Öneriler: Sıcak servis edilmelidir.

Kaynakça: YILMAZOĞLU H. İ. (2014). Kahramanmaraş'ın Mutfak ve Beslenme Kültürü. Akdeniz'in Altın Kenti Kahramanmaraş. Kahramanmaraş İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yayını, 286.

Görüntülenme Sayısı : 3926    Eklenme Tarihi : 15 Aralık 2014 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 17 Ekim 2023 Salı