Kabak Kayganası - Ordu
Kabak Kayganası
Kabak Kayganası İçin Gerekli Mazlemeler Nelerdir?
1 kg dolmalık kabak
sıvı yağ
mısır unu
tuz, Karabiber
3 diş sarımsak
Kabak Kayganası Nasıl Hazırlanır?
Kabaklar yıkanıp kabukları soyulur, dilimlenir, sonra dilimlenen kabaklar tuzlanarak süzgeçte yarım saat bekletilir. Suyu iyice sıkılır. Mısır unu, karabiber, dövülmüş sarımsak katılıp iyice karıştırılır. Teflon tavada sıvıyağ kızdırılır. Hazırlanan malzeme tavaya döşenir. Her iki tarafı kızartılarak servis tabağına alınıp servis yapılır.
Kaynak: Ordu Mutfak Kültürü Kitabı
Kabak kayganası
Görsel Sahibi: Ordu İl Kültür Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
5420
Eklenme Tarihi :
26 Ağustos 2013 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
23 Mayıs 2019 Perşembe